Com controlar el correu brossa de la millor manera possible

Al nostre servidor de correu, rebem una quantitat ingent d'SPAM. Per tant, vull resumir bàsicament quina és la millor manera de controlar l'allau de correu brossa que rebem.

De totes maneres, vull destacar que trobareu molta informació útil al següent enllaç del Servei d'Informàtica de la nostra Universitat:

SPAM a la UAB

Per evitar la desaparició de mails, es va optar per l'opció de marcar els mails que creiem que són correu brossa gràcies al programa SPAMASSASSIN i a un seguit de puntuacions i regles automàtiques i locals que vaig configurant. Per tant, tot i que rebem molts mails d'SPAM la majoria estan marcats com a tals, però no deixa de ser un problema trobar-nos amb moltíssims mails amb l'assumpte ****SPAM***** a la safata d'entrada del Thunderbird o de l'openwebmail.

La millor manera de controlar aquest correu brossa és descarregar-se el mail amb el client Thunderbird i, gràcies als filtres, enviar tots els mails marcats amb l'assumpte *****SPAM***** a la paperera o a la carpeta de correu brossa. Una explicació més detallada de com configurar el correu i com configurar aquests filtres la va deixar el Marc a klingon:

Configurar el correu

Configurar filtre SPAM

Ara bé, per aquella gent que només gestiona el mail via OPENWEBMAIL, aquesta solució no funciona. El meu consell és que useu Thunderbird de totes maneres. Si només useu OPENWEBMAIL, hauríeu d'anar borrant els mails més antics i fer neteja de tant en tant per no omplir el disc. Bé, sigui com sigui, perquè via openwebmail el sistema sigui més efectiu, aconsello vàries coses:

1) Afegir un filtre. Heu de clicar a la icona següent:

Filters

2) Afegim, amb prioritat 10 (quan més baixa, abans s'executa). La regla que quan l'Assumpte trobem *****SPAM***** , movem el mail a la carpeta SPAM. Cliquem, Afegeix/Modifica i ja estaríem.

Regla

Regla

Això no vol dir que tots els mails marcats vagin directament a la carpeta en qüestió. En rebem tants que el filtre no arriba a funcionar del tot. Sobretot quan tanquem l'openwebmail, va arribant el correu brossa, es va enviant a la carpeta, però part queda a la Safata d'entrada. És molt important que useu el cercador de l'openwebmail per facilitar-vos la feina de destriar els mails marcats dels bons. A la part superior o a l'inferior de l'openwebmail trobareu:

Cerca

Si allà cerqueu ***SPAM*** només us seleccionarà els mails de correu brossa. Llavors cliqueu a Marcar tots (al costat de Mida):

Marcar-ho tot

I els moveu a la paperera o a la carpeta SPAM, fent el següent:

Moure a carpeta

Així, l'únic correu brossa que us trobareu és aquell que hagi enganyat al programa SPAMASSASSIN. Tot i que un cop obert l'openwebmail us trobeu amb varis mails marcats a la Safata d'entrada, d'aquesta forma us haureu tret de sobre la majoria de mails d'SPAM (amb el filtre que també anirà fent).

MOLT IMPORTANT

Missatges per pag
Unitat de Química Física
Departament de Química
Edifici Cn.
Universitat Autònoma de Barcelona
08193 Cerdanyola
Tel. Departament: +34 93-581.1997
Fax Departament: +34 93-581.2477
Última actualització: 28/07/2015