Backups al nostre clúster

Primer de tot comentar que ara només parlaré dels backups automàtics que es porten a terme al clúster, no dels vostres propis backups que hauríeu de fer, especialment els usuaris de Windows, periòdicament per evitar problemes.

a) Backup del servidor central (users, QFsoft, etc.)

El backup del servidor central, Quanta, es fa cada dia de la informació que teniu al /users/, a més dels diferents programes i configuracions que tenim (QFsoft, QFcomm, etc). Actualment aquest backup és de 24h, comença cada dia a les 23.45 i acaba al voltant de les 3-4 de la matinada. L'escriptura és diària per tant, si fa varis dies que vau perdre un arxiu, malauradament, no el podreu recuperar.

L'accés a aquest backup està reestringit per motius de seguretat. S'hi pot accedir via SPOCK i SCOTT prèvia consulta a l'administrador. Per acceder-hi, després que l'administrador us hagi donat permís cal fer:

cd /auto/backup_quanta/users/usuari/

Allà trobareu els vostres fitxers.

b) Backup dels vostres Desktops en Linux

Aquells usuaris que ho hagin configurat (o consultat a l'administrador) tenen un backup de les seves dades del Linux en un servidor de disc a la Sala de Màquines. Aprofito per recordar que és molt important no afegir tot el /home/ en aquest backup, atès que no disposem de massa disc i només volem fer el backup d'aquella informació científica o burocràtica que sigui realment important. I, sobretot, tingueu en compte que ja existeix un backup de les vostres dades del /users/.

Configuració del backup

Per configurar el backup, primer de tot, heu de crear un directori .backup a /users/usuari. En aquest directori /users/usuari/.backup s'hi han de crear els següents fitxers:

Un cop teniu l'arxiu .backup/id_dsa.backup.pub l'heu d'afegir a /users/usuari/.ssh/authorized_keys (si al vostre sistema l'usuari carrega l'entorn i el $HOME del servidor) o bé a /home/usuari/.ssh/autorized_keys (teniu només usuari local i no carregueu l'entorn).

Quan hagueu acabat de fer la configuració, consulteu a l'administrador.

Accedir al backup dels Desktops

No especifiqueu cap password

A SPOCK/SCOTT heu d'anar a:

cd /auto/desktop_backup/home/nom_del_vostre_ordinador.qf.uab.es/home/usuari/directori_escollit_per_a_backup

Trobareu informació més àmplia sobre els backups a la guia d'usuaris que també trobeu a harry i en aquest web.

Si no recordeu si teniu backup o no, consulteu a l'administrador.

Unitat de Química Física
Departament de Química
Edifici Cn.
Universitat Autònoma de Barcelona
08193 Cerdanyola
Tel. Departament: +34 93-581.1997
Fax Departament: +34 93-581.2477
Última actualització: 28/07/2015